Frisk Mat lanserar fråge-boten Mats Frisk som stöd till offentliga måltidsverksamheter

Föreningen Frisk Mat tar ännu ett steg i sitt arbete med att främja hälsosamma och hållbara matvanor genom att lansera sin senaste tjänst: Mats Frisk, en AI-chatbot som är skräddarsydd för att stötta offentliga måltidsverksamheter med faktabaserade argument och tips.

Läs hela artikeln

Senast på YouTube

Fler videoklipp
Socialt ansvar

Socialt ansvar

Det är varken dyrare eller svårare att laga en god näringsrik måltid, det finns det många inspirerande exempel på. Därför måste det vara en självklarhet att de omkring 3 miljoner måltider som serveras varje dag alltid lever upp till nuvarande rekommendationer. Och att ta tillvara på det unika tillfället att skicka med matgästen kunskap om hälsosamma kostvanor. Att servera mat som snarare gör oss sjuka än friska orsakar i förlängningen inte bara personligt lidande utan kostar också samhället enorma summor pengar och belastar en redan ansträngd sjukvård.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Anna Lindelöw Mannheimer

Initiativtagare / ordförande
Skicka e-post
Kontaktperson

Catharina Schött

Projektledare
Skicka e-post
Kontaktperson

Frida Bosma

Operativt ansvarig & PR
Skicka e-post
Kontaktperson

Lina Jiremark

redaktör
Skicka e-post

Om Frisk Mat

Vi är en ideell förening vars hjärtan klappar för att den skattefinansierade maten i skola, vård och omsorg ska användas som folkbildningsinsats och att barn och unga, sjuka och äldre i Sverige ska serveras näringsrik, god och hållbar mat med en side order av pedagogik.

Kontakt

Frisk Mat