Dabas för marknadsförare

Med Dabas som plattform kan ditt marknadsföringsteam nå ut med produkt- och marknadsinformation till hela livsmedels- och foodservicebranschen.

Så använder marknadsförare Dabas

Produktdata

I Dabas kan du hantera och publicera din artikelinformation och produktdata på ett enda ställe och nå ut till branschen och dina kunder.

När du publicerar produktdata i Dabas, sprider vi den till restauranger, kostplaneringsföretag, contract catering aktörer, e-handelsplattformar, grossister, offentlig sektor, mobilappar, inköps- och upphandlingsprogram.

Produktblad

Dabas låter dig skapa och publicera produktblad som alltid är uppdaterade, tillgängliga, sökmotoroptimerade och utskriftsvänliga, som följer artikelstandarden och de regler som finns för produktinformation.

Dabas Produktblad är utvecklade för livsmedels- och foodservicebranschen och används i branschens system och e-handel.

Newsroom

De flesta företag lägger stora resurser på att utveckla produkter, recept och kampanjer, men om inte kunderna får veta, så är det till liten nytta!

Hur kommunicerar man då företags- och produktnyheter på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt? Hur får ni era kunder att se och läsa om det ni gör?

Vi tror nyckeln är att information finns där kunderna är! Stor del av branschen använder Dabas som ett dagligt verktyg, så genom att också samla branschens nyhetsflöden på ett ställe kan vi hjälpa till att säkerställa att er information når rätt personer i matsverige.

Med Dabas Newsroom får ni som leverantör:

En egen företagssida på Dabas där ni kan publicera nyheter, artiklar, filmer och mycket mer.

Exponering på Dabas startsida med era nyheter, pressreleaser, produktlanseringar och kampanjer

Användare ges möjlighet att följa ert företag och skapa egna branschbevakningar kring olika sortiment

Ni blir en del av den marknadsrapport som skickas ut varje måndag till de användare som prenumererar på branschnyheter och produktlanseringar

Era nyheter och flöden speglas upp i alla de system som i sin tur kopplar på flödet av branschnyheter till sina sidor

Ni får en egen levande företagssida i Dabas, som kräver minimalt med underhåll, där ni enkelt kan koppla på nyhetsflöden och andra flöden i sociala medier.

30%

av alla publicerade artiklar i Dabas har UHM kriterier. Öppet och sökbart för dig redan idag.

Vi har valt att använda Dabas som informationsnav för verifiering och uppföljning av upphandlingskriterier. Därmed skapas en plattform för att ge oss livsmedel och måltider med en minskad miljöpåverkan, god djurhänsyn samt näringsriktig och välsmakande mat för barn, äldre och sjuka.

Monica SihlénUpphandlingsmyndigheten

Marknadsrapport

Dabas Marknadsrapport skickas varje vecka ut till branschen. I rapporten presenteras nya produkter på marknaden, pressreleaser och produktnyheter från företagen i Dabas. En fantastisk möjlighet till marknadsföring som når ut till dina kunder och hela branschen.

Som mottagare av marknadsrapporten får du en god omvärldsbevakning och ser vad dina konkurrenter kommer med för nyheter och lanseringar.

Våra kunder

Många av Sveriges största livsmedelsbolag marknadsför sig och sina produkter med hjälp av vår Newsoom-tjänst.

Axfood logo svartvitAxfood logo svartvitAxfood logo svartvitAxfood logo svartvitAxfood logo svartvitAxfood logo svartvitAxfood logo svartvit

36 456 941

hämtningar av produktdata från Dabas API?