Fina Havregryn ger lenare gröt

Fina Havregryn är svenska ekologiska gryn, rika på fullkorn och fibrer. De är dessutom mer snabblagade och ger en lenare gröt jämfört med vanliga havregryn.

Våra ekologiska havregryn produceras i vår egen kvarn i Järna. Havregrynen är klippta och fint valsade för att ge en slätare och lenare gröt. Vi värmer upp havren med skalet på, istället för tvärtom som de flesta andra, vilket gör att smaken och näringsämnena kvar i kärnan. Havregryn blir smakrika och får en rostad, nästan lite nötig smak.

Fina Havregryn går utmärk att använda till mer än bara gröt, de passar till exempel bra i granolan, smoothien och pannkakssmeten.

Havre är 100% fullkorn, rikt på fiber, protein, tiamin samt mineralerna magnesium, järn och zink.

För levande sjöar och hav

När du väljer Saltå Kvarns Fina havregryn bidrar du till att minska övergödningen av våra sjöar och hav samtidigt som du stöttar svenska eko-bönder. Ju mer våra odlare gör för miljön desto mer betalt får de av oss. Genom att vi är noga med våra odlingsmetoder och fler väljer ekologiskt, kan maten bli nyckeln till en friskare planet med friskare människor.

Tips

Inspiration och tips på hur du använder våra Fina Havregrynhittar du här, https://www.saltakvarn.se/recept/ genom att söka på Fina Havregryn i sökfältet.

Fina Havregryn KRAV

Fina havregryn

SALTÅ KVARN

Fina Havregryn KRAV

Art.nr: 7148-K

GTIN: 07317731714803

Saltå Kvarn Fina Havregryn är tillverkade av svensk ekologisk havre. Havrekärnorna är klippta och fint valsade för en snabbare och lenare gröt. Fina havregryn passar också till din egen müsli och när du bakar. Havre är rikt på fiber, protein och tiamin samt mineralerna magnesium, järn och zink.

Om Saltå Kvarn AB

Saltå Kvarn startade redan 1964 och var först med ekologiska produkter i Sverige. Då som nu tror vi på den goda maten, på att det vi äter ska smaka gott, vara hälsosamt och bidra till en planet i balans.

Kontakt

Saltå Kvarn AB
Saltå
153 91 Järna
Tel: 08-551 508 00