Färdigskivade klassiska bröd

Våra klassiska färdigskivade bröd är gräddade i skånska Trelleborg och bakade på fullkornsmjöl och vetemjöl från svenska bönder.

Bröden bakas och fryses sedan ner direkt efter gräddning för att behålla känslan av nygräddat. Till bröden används närodlat spannmål som fått växa utan stråförkortning och gräddningen sker med hjälp av grön el.

Under maj lanseras fyra nya artiklar under varumärket Brakes. Traditionell kavring på svenskt rågmjöl med surdeg av vete som ger brödet en lätt syrlig ton, en grov formfranska bakad på svenskt fullkornsmjöl, en klassisk formfranska och en omtyckt saftig lingonlimpa rik på fullkorn. Alla bröd är färdigskivade, både enkelt och svinnsmart att ta fram efter behov och tina i rumstemperatur.

Brakes är prisvärda produkter av hög kvalitet. Naturligtvis i storlekar och mängder som underlättar arbetet i det professionella köket, varje dag. Produkterna är noggrant kontrollerade och framtagna av kockar, för kockar. Alla produkter genomgår noggranna kvalitetstester i provkök för att säkerställa att de möter de högt ställda förväntningarna i ett restaurangkök.

Formfranska

Formfranska

Brakes

Formfranska

Art.nr: 901173

GTIN: 07301002413038

En saftig formfranska bakad på svenskt mjöl. En omtyckt klassiker till rostbröd, grillad toast eller varma smörgåsar. Färdiga skivor som är enkelt att ta fram ur frysen och tina i rumstemperatur. Receptet innehåller ingen mjölk eller laktos.

Kavring skivad

Kavring

Brakes

Kavring skivad

Art.nr: 901175

GTIN: 07301002413052

En traditionell kavring bakad på svenskt rågmjöl med surdeg av vete som ger brödet en lätt syrlig ton. Ett kompakt och mustigt bröd med härlig smak av kummin och anis. En klassiker till smörrebröd, sillrätter och snittar. Den totala fullkornshalten beräknat på torrvikten är 31%. Receptet innehåller ...

Formfranska Grov

Formfranska Grov

Brakes

Formfranska Grov

Art.nr: 901174

GTIN: 07301002413045

En saftig formfranska bakad på svenskt fullkornsmjöl. En omtyckt klassiker till rostbröd, grillad toast eller varma smörgåsar. Färdiga skivor som är enkelt att ta fram ur frysen och tina i rumstemperatur. Den totala fullkornshalten beräknat på torrvikten är 35%. Receptet innehåller ingen mjölk eller...

Lingonlimpa Grov

Lingonlimpa Grov

Brakes

Lingonlimpa Grov

Art.nr: 901172

GTIN: 07301002413021

En saftig lingonlimpa rik på fullkorn och bakad på svenskt mjöl. Ett omtyckt frukost- och mellisbröd i färdiga skivor som är enkelt att ta fram ur frysen och tina i rumstemperatur. Den totala fullkornshalten beräknat på torrvikten är 36%. Receptet innehåller ingen mjölk eller laktos.

Om Menigo Foodservice AB

Menigo levererar mat, utrustning och dryck till dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök - vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern. Menigo ägs av världens ledande foodserviceaktör, Sysco, vilket ger oss tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice.

Kontakt

Menigo Foodservice AB
Arenavägen 61, Box 10013
121 26 Stockholm
Tel: 08-722 10 00