Svensk grillost som smakar som grillost ska

Hur ska grillost smaka? Inte helt svenskt, om du frågar Fontana. På 80-talet introducerade familjeföretaget halloumi i Sverige. Den blev en helt ny matvana. Sedan tog man fram Sveriges första grillost, en grekisk Grilloumi efter eget recept. Den blev väldigt god. Numera finns även en svensk Grilloumi som smakar precis som den ska. En svensk ost gjord med grekcypriotisk kärlek.

Fontana Svensk Grilloumi° är ingen vanlig grillost. Det är en ovanligt god lokalproducerad ost efter Fontanas eget familjerecept, gjord med allt hantverkskunnande vi byggt upp under åren med halloumi och vår egen grekiska Grilloumi. Men svensk Grilloumi innehåller enbart svenska råvaror och har gjort en något kortare resa till vårt lager i Tyresö. Där du är van att använda halloumi, kan du alltid använda Grilloumi. Där du använder annan grillost, är det hög tid att prova svensk Grilloumi istället. 

Lokalproducerad hantverksost

Den svenska varianten av vår egen ost är tillverkad hos Norrmejerier, av mjölk från norrländska kossor. Tillsammans har vi tagit fram en upplevelse i smak och konsistens som får det laktovegetariska alternativet på menyn att bli en rätt att längta efter. 

Lättanvänd och prisvärd 

Grilloumi av norrländsk komjölk är perfekt att ha hemma i kylen. Osten är god i sig själv med mynta och en balanserad sälta. Den är också det perfekta alternativet både för laktovegetarianer och flexitarianer. Med sin stabila textur är den en lättanvänd, prisvärd grillost som gör livet enkelt och kreativt för köket och gott för gästen.

God och mångsidig proteinkälla

Som proteinkälla och smakkompis är svensk Grilloumi väldigt mångsidig. Den funkar lika bra att steka, grilla och fritera som att koka, riva och ugnsbaka. Strö den över pizzan, blanda den i färsen eller krydda den till en helt ny smakupplevelse! Med ost i kylen kan man både få utlopp för kökskreativiteten och snabbt hitta lösningar i alla situationer. 

Variera köket med svensk Grilloumi®

Mångsidigheten och hållbarheten är några av ostens superkrafter. Helt matsmart fyller du kylen, plockar fram Grilloumi när den behövs och lagar till den på några minuter. Med en hållbarhet på upp till ett år är den lätt att ha på lager som en prisvärd problemlösare. Här kommer några tips på vad du kan hitta på med svensk Grilloumi. Gå loss!

https://www.fontana.se/recept/grilloumi-bao-buns/

https://www.fontana.se/recept/shakshouka-med-grilloumi/

https://www.fontana.se/recept/grilloumibowl-med-quinoa/

https://www.fontana.se/recept/grilloumibollar/

Vill du veta mer om Fontana Svensk Grilloumi® och vad du kan göra med den? Hör gärna av dig till Per Sjövall, försäljningschef Foodservice eller Corina Papadopoulou, vvd och marknadsansvarig på Fontana Food.

Grilloumiburgare SVENSK OSTBURGARE

Grilloumi SVENSK

Fontana

Grilloumiburgare SVENSK OSTBURGARE

Art.nr: 97092

GTIN: 07316150970920

En 100% svensk grillburgare för dig som älskar Grilloumi® men gärna väljer lokalproducerad ost från svenska gårdar. Denna ost innehåller all vår kunskap och kärlek till traditionell osttillverkning och smakar precis som en Grilloumi® ska – fantastiskt!

Grilloumi SVENSK GRILLOST

Grilloumi SVENSK

Fontana

Grilloumi SVENSK GRILLOST

Art.nr: 97093

GTIN: 07316150970821

En 100% svensk grillost för dig som älskar Grilloumi® men gärna väljer lokalproducerad ost från svenska gårdar. Denna ost innehåller all vår kunskap och kärlek till traditionell osttillverkning och smakar precis som en Grilloumi® ska – fantastiskt!

Om Fontana Food AB

Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag som sedan 1978 ser till att god mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet finns i Sverige. Lika länge har familjen Papadopoulos arbetat för ett hållbart samhälle som värnar om människa, djur och natur. 2015 startade Fontanas grundare Frixos stiftelse för att stötta entreprenörskap som främjar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och motverkar utanförskap. Fontana drivs idag av andra generationen Papadopoulos, syskonen Loizos och Corina.

Kontakt

Fontana Food AB
Box 43, Studiovägen 6
135 21 Tyresö
Tel: 08-448 71 00