Hela baren på ett ställe

Visste du att familjeföretaget Fontana har viner från hela Europa? De senaste åren har Fontana Wine & Drinks byggt upp ett heltäckande sortiment av både klassiska och nya spännande viner. Men en bar behöver som bekant mer än vin. Vårt barkoncept rymmer även juicer, oliver och goda ostar.

Oavsett om din bar är en fin bänk i hörnet eller ett nöjescentrum som sträcker sig över lokalen behöver den rymma det viktigaste: något gott att dricka och något gott att äta. Ett gott vin, en fruktig drink, en påse grekiska kvalitetsoliver eller en bit ost. På Fontana har vi samlat allt som rör baren på ett och samma ställe.

Exotisk juice av högsta kvalitet

Fontanas juicer och fruktdrycker som både smakar gott och kan förvaras i rumstemperatur har länge varit självklara hos de flesta barägare. Vissa gör sig bäst i drinkar, medan fruktdrycker som tranbär och granatäpple också blir attraktiva alkoholfria dryckesalternativ.

Fina grekiska och spanska oliver

Sedan tidigare har Fontana fina spanska oliver med olika naturliga smaksättningar. Numera finns även små fina påsar med grekiska snacksoliver som passar bra att ställa på disken så att gästerna kan välja mellan jalapeño, vitlök och naturella. Naturligtvis gör sig också en tärnad saganaki, halloumi eller Grilloumi som barsnack.

Viner från hela Europa

Vårt sökande efter kvalitetsviner från mindre och ekologiskt medvetna producenter började där Fontana har sina rötter, på Cypern och i Grekland. Men för att göra vinlistan komplett började vår sommelier Stefan Abrahamsson snart se sig om i Europa, och numera har Fontana Wine & Drinks också viner från Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland och Österrike.

- Alla producenter är verkligen handplockade, säger Stefan. Det är jag som gör urvalet och jag gillar viner som är goda, inte knasiga. Men druvorna får gärna vara oväntade, som schioppettino och friulano.

Vill du veta mer om vårt barkoncept, hör gärna av dig till Per Sjövall, försäljningchef Foodservice eller Corina Papadopoulou, vVD och marknadsansvarig.

Ananas Juice

Juice Ananas

Fontana

Ananas Juice

Art.nr: 17505

GTIN: 05290074002238

Frisk ananasjuice framställd av koncentrat. Kan förvaras i rumstemperatur och håller länge oöppnad. Perfekt på frukostbuffén, i smoothien eller drinken.

Fruktdryck Passion

Fruktdryck Passion

Fontana

Fruktdryck Passion

Art.nr: 17535

GTIN: 05290074003693

Fruktdryck som till 19 % består av passionsfruktjuice framställd av koncentrat. Håller länge oöppnad, kan förvaras i rumstemperatur och är en perfekt ingrediens i drinken.

Olivmix grekiska örter & cornichons

Olivmix grekiska

Fontana

Olivmix grekiska örter & cornichons

Art.nr: 77639

GTIN: 07316150776393

Grekiska oliver med örter och citron i praktisk förpackning.

Fruktdryck Tranbär

Fruktdryck Tranbär

Fontana

Fruktdryck Tranbär

Art.nr: 17517

GTIN: 05290074002757

Fruktdryck av tranbärsjuice (minst 25 %), framställd av koncentrat. Kan förvaras i rumstemperatur, lång hållbarhet oöppnad. God som måltidsdryck eller drinkingrediens.

Oliver chili, citron & vitlök

Oliver chili, cit

Fontana

Oliver chili, citron & vitlök

Art.nr: 77638

GTIN: 07316150776386

Grekiska oliver med örter och citron i praktisk förpackning.

Om Fontana Food AB

Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag som sedan 1978 ser till att god mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet finns i Sverige. Lika länge har familjen Papadopoulos arbetat för ett hållbart samhälle som värnar om människa, djur och natur. 2015 startade Fontanas grundare Frixos stiftelse för att stötta entreprenörskap som främjar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och motverkar utanförskap. Fontana drivs idag av andra generationen Papadopoulos, syskonen Loizos och Corina.

Kontakt

Fontana Food AB
Box 43, Studiovägen 6
135 21 Tyresö
Tel: 08-448 71 00