Dela det goda på ett enkelt och hållbart sätt

Dela det goda på ett enkelt och hållbart sätt

Sedan 1978 ser familjeföretaget Fontana till att god mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet finns i Sverige. Halloumi, fetaost, oliver och olivoljor har följts av den egna osten Grilloumi och röror som tzatziki och hummus. Det naturliga, generösa grekiska köket är grunden, och tanken att det ska vara enkelt och hållbart att dela det goda.

Att värna om människa, djur och natur

Ända sedan starten har Frixos Papadopoulos arbetat för ett hållbart samhälle som värnar om människa, djur och natur – även långt innan ordet hållbarhet hamnade i fokus.

– Vi arbetar med genomtänkt producerade och hälsosamma produkter, säger Loizos Papadopoulos, VD. Vi känner och bryr oss om våra lokala leverantörer, både de grekiska och de svenska. Till vår stora glädje har Fontana fått utmärkelsen Great Place To Work sex år i rad sedan 2017. Och dessutom en av Sveriges bästa arbetsplatser 2018 och 2022. (vill får med detta också) Den tänker vi arbeta för att behålla.

Bättre transporter, ingen palmolja och mindre plast

Fontana arbetar oavbrutet för att hitta smartare transportvägar från södra Europa. Just nu är sjövägen det bästa alternativet. En omfattande kartläggning för att uppnå ett minskat klimatavtryck i linje med Parisavtalet är en bra bit på väg. Alla företagets produkter är fria från palmolja och där soja används är den ansvarsfullt producerad. Ett annat viktigt hållbarhetsområde är förpackningsstrategin, där Fontana till exempel fokuserat på att minska mängden plast i burkar och emballage.

Frixos stiftelse stöttar entreprenörer

2015 startade Fontanas grundare Frixos en stiftelse för att stötta svenska entreprenörskap som främjar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och motverkar utanförskap. Idag är det andra generationen Papadopoulos, syskonen Loizos och Corina, som driver företaget vidare enligt samma hållbarhetsvision: Att göra varje dag godare och mer hälsosam för kunderna och för naturen.

Fontanas fokus bland FN:s hållbarhetsmål

  • God hälsa och välbefinnande
  • Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
  • Hållbar konsumtion och produktion
  • Bekämpa klimatförändringar

Läs mer om Frixos Stiftelse

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Per Sjövall​

Försäljningschef Foodservice
+46 8 448 71 18
Skicka e-post

Om Fontana Food AB

Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag som sedan 1978 ser till att god mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet finns i Sverige. Lika länge har familjen Papadopoulos arbetat för ett hållbart samhälle som värnar om människa, djur och natur. 2015 startade Fontanas grundare Frixos stiftelse för att stötta entreprenörskap som främjar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och motverkar utanförskap. Fontana drivs idag av andra generationen Papadopoulos, syskonen Loizos och Corina.

Kontakt

Fontana Food AB
Box 43, Studiovägen 6
135 21 Tyresö
Tel: 08-448 71 00