En ny sorts krispsallat ser dagens ljus

En ny sorts krispsallat ser dagens ljus

I Nordic Greens klimatstyrda växthus på Fyn har decennier av tradition kombinerats med hållbar innovation för att odla en helt ny sorts sallat, av högsta kvalitet.

Från att fröet sås till att sallaten skördas och läggs i tråg så sker allt i ett automatiserat och varsamt kretslopp, skyddat från djur, insekter och mänsklig beröring. Till exempel planteras fröerna maskinellt i rullar av torv som skjuts ut i växthuset. I början gror de i mörker innan de genom teknik puttas längre in i växthuset där de successivt får mer solljus. Tillväxten och kvaliteten bevakas hela tiden av AI, artificiell intelligens, i ett slutet, cirkulärt system som besparar jorden från bekämpningsmedel och minskar vattenförbrukningen med 90%.

Regn samlas upp från taket, renas och håller växthuset i en perfekt fuktbalans, medan de gröna bladen får växa sig starkare i naturligt solljus och genom att exponeras för vind från inbyggda fläktar. De får inga blåmärken från ovarsamma händer, ingen besprutning och inga hårdhänta tvättar.

Resultatet är en extra krispig och spänstig sallat som håller längre och smakar mer.

- Vi är glada över att ha fått bredda vårt sortiment med en unik produkt, kommenterar Fredrik Pettersson, Sales Manager på Dole Nordic.

- Inom foodservice har vi valt att paketera produkten inom den del av vårt sortiment vi kallar för NextGen. Alltså produkter framtagna genom nästa generations odling.

- Oavsett om du brinner för miljön, vill ha lång hållbarhet på produkten eller bara en riktig god sallad att servera dina kunder så är detta bladen för dig, säger Fredrik.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Pettersson, Sales Manager, Dole Nordic, fredrik.pettersson@dolenordic.com.

__

Krispsallaten kommer säljas inom olika affärsområden och då också inom olika varumärken. Gentemot foodservice säljs produkten inom varumärket Chefs Cut. Gentemot retail säljs den inom Doles conveniencesortiment.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Daniel Nylander

Business Coordinater/Sales
+46 424 50 22 61
Skicka e-post

Om Dole Nordic AB

Tidsbesparing och ekonomisk lönsamhet. Smart och hållbar produktion. Goda och uppskattade råvaror. Det är Chef’s Cut foodservice färdigskurna frukt- och grönsakssortiment. Vi har i över 10 år levererat mat till storkök, restauranger och offentlig sektor. En stor del av vårt sortiment odlas och produceras hos två av Sveriges främsta odlare, Vidinge Grönt och Steglinge Gård. Tillsammans med dessa odlare tillhör vi företagsgruppen Dole Nordic. Dole Nordic är en grupp av frukt- och gröntföretag i Sverige och Danmark. Som en del i Dole plc tillhör vi världens största leverantör av färskvaror. Vi odlar, köper, förädlar, förpackar, marknadsför, säljer, fraktar och optimerar logistiken kring frukt, grönsaker och bär från hela världen.

Kontakt

Dole Nordic AB
Långebergavägen 190
256 69 Helsingborg