Dole Nordics satsning på gröna convenienceprodukter fortsätter

Dole Nordic lanserar fem nya produkter inom vårt conveniencesortiment - Ready-to-roast Provence, Chopped Kit Crispy Kimchi och Nordic Dill, samt guacamole gjord på 95 procent färsk avokado i två varianter.

Färdigskurna ugnsgrönsaker, preppade sallads-kit och färsk coleslaw. Vår satsning på grön convenience fortsätter. Den gemensamma nämnaren för produkterna är att allt är förberett. Sortimentet Ready-to-roast körs i ugn 20-25 minuter, medan Chopped Kit blandas och äts direkt. 

Malin Broman, marknads- och innovationsansvarig, om de nya produkterna: 

- När vi tagit fram de nya Doleprodukterna har vi tänkt smak, grill och svensk sommar. Den lite hetare Dole Crispy Kimchi passar utmärkt till sommarens grillkvällar och är dessutom en riktigt god topping till grillkorven. Men sommaren betyder inte bara heta smaker till grillen. Vi vill lika ofta ha härliga, krämiga sallader till den varmrökta laxen eller en bra bas till räksalladen och då är Nordic Dill det perfekta tillbehöret. Som ni hör, vi har något som passar de flesta, konstaterar Malin och fortsätter:   

- Vi re-brandar också vår guacamole, som fått uppdaterat recept. Guacan är gjord på 95 procent färsk avokado, med hela bitar av avokado i sig för extra chunkiness och hemmagjord känsla. Den kommer finnas i två varianter, en “original” och en “spicy” variant, säger Malin.

Utöver nyheterna inom Chopped Kit och guacamole breddas även Ready-to-Roast med Roast Provence, med tillhörande kryddmixen dragon/senap.

I september skedde första lanseringen med nio stycken goda, gröna och tidssmarta produkter för den svenska marknaden. 

- Mottagandet sedan dess har varit väldigt positivt på samtliga marknader vi rör oss på och vi ser fram emot ett kunna erbjuda ännu fler produkter i en av de mest spännande kategorierna, det ska bli roligt att se hur de nya produkterna tas emot av konsumenterna, säger Fredrik Pettersson, Sales Manager på Dole Nordic. 

Du kan läsa mer om vad de olika produkterna innehåller och smakar på www.justaddole.com.  

Produkterna finns bland annat att köpa hos Coop och mathem.se. 

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Pettersson, Sales Manager, Dole Nordic, fredrik.pettersson@dolenordic.com

Malin Broman, Marketing & Innovation Manager, Dole Nordic malin.broman@dolenordic.com

Spicy Guacamole Chunky

Spicy Guacamole

Dole

Spicy Guacamole Chunky

Art.nr: 117111

GTIN: 07340007928314

Doles Spicy Guacamole är gjord på 95% färsk avokado och innehåller hela avokadobitar för god chunky konsistens och lite extra "hemmagjord" känsla. Vår variant "Spicy" innehåller dessutom lite extra jalapeno jämfört med originalet. Chef's cut har i över 10 år levererat mat till storkök, restauranger ...

Chopped Kit Crispy Kimchi, sallad

Chopped Kimchi

Dole

Chopped Kit Crispy Kimchi, sallad

Art.nr: 104861

GTIN: 07340007928338

Blanda den färdigskurna kål- och salladsmixen med den medföljande kimchidressingen och påsarna med rostade sesamfrön och rostad lök. Färskt, gott och enkelt! Med Doles Chopped Kit Kimchi får du ett helt salladskit inspirerad av koreanska smaker. Servera salladen precis som den är eller som ett tillb...

Roast Provence

Roast Provence

Dole

Roast Provence

Art.nr: 86033

GTIN: 07340007928352

Färdigskurna rotfrukter och grönsaker som du blandar med den medföljande kryddmixen Provence (dragon/senap) och oljan du har i köket. Fördela jämnt på en ugnsform och rosta i ugnen ca 20-30 minuter på 200°. Kryddmixen passar perfekt tillsammans med biff och bearnaise eller panerad torskrygg. Färs...

Guacamole Chunky

Guacamole Chunky

Dole

Guacamole Chunky

Art.nr: 117112

GTIN: 07340007928321

Doles Guacamole är gjord på 95% färsk avokado och innehåller hela avokadobitar för god chunky konsistens och lite extra "hemmagjord" känsla. Chef's cut har i över 10 år levererat mat till storkök, restauranger och offentlig sektor. En stor del av vårt sortiment odlas och produceras hos två av Sverig...

Om Dole Nordic AB

Tidsbesparing och ekonomisk lönsamhet. Smart och hållbar produktion. Goda och uppskattade råvaror. Det är Chef’s Cut foodservice färdigskurna frukt- och grönsakssortiment. Vi har i över 10 år levererat mat till storkök, restauranger och offentlig sektor. En stor del av vårt sortiment odlas och produceras hos två av Sveriges främsta odlare, Vidinge Grönt och Steglinge Gård. Tillsammans med dessa odlare tillhör vi företagsgruppen Dole Nordic. Dole Nordic är en grupp av frukt- och gröntföretag i Sverige och Danmark. Som en del i Dole plc tillhör vi världens största leverantör av färskvaror. Vi odlar, köper, förädlar, förpackar, marknadsför, säljer, fraktar och optimerar logistiken kring frukt, grönsaker och bär från hela världen.

Kontakt

Dole Nordic AB
Långebergavägen 190
256 69 Helsingborg