Nyheter - Pannoumi Tärnad och Ostfärs

Pannoumi Stek & Grilllost, gjord på svensk mjölk, innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött och är ett utmärkt val för alla som vill erbjuda vegetariska alternativ eller skapa variation.

Pannoumi Stek & Grillost är ett fräscht och lättarbetat alternativ till kött, fisk och fågel. Vi tillverkar osten av svensk mjölk på vårt mejeri i Kristianstad och med vår unika tillverkningsmetod får den en mild, lätt syrlig smak och en läckert spänstig konsistens. Sedan tidigare finns Pannoumi som helbit och skivad – och nu erbjuder vi ytterligare två varianter: Pannoumi Tärnad och Pannoumi Ostfärs. Pannoumi Tärnad är perfekt i grytan, i pytten och på pizzan. Pannoumi Ostfärs använder du till bollar och biffar eller i lasagne och andra färsrätter.

Pannoumi Stek & Grillost har ett betydligt lägre klimatavtryck än de flesta köttbaserade produkter. Om man jämför Pannoumi med växtbaserade köttalternativ kan visserligen klimatavtrycket per portion vara högre, men här bör man också väga in produkternas näringsinnehåll. Pannoumi har en proteinhalt på 21% och innehåller lika mycket fullvärdigt protein som nötkött. Att proteinet är fullvärdigt betyder att det innehåller alla de aminosyror som kroppen behöver, och sådant protein finns bara i animaliska livsmedel.

Hitta mer information och även recept här: Pannoumi Stek & Grillost - Skånemejerier storhushåll (skanemejerier.se)

Ps: Är ni ute efter inspiration på smakrika vardagsrätter som både dina matgäster och din ekonomi kommer att gilla, missa inte den här receptbroschyren som utöver recept med pannoumi som huvudingrediens, innehåller beräkning av näringsvärde, klimatavtryck per portion och hur många svenska råvaror receptet innehåller.

Pannoumi Stek & Grillost tärnad

Pannoumi Stek & Grillost tärnad

SKÅNEMEJERIER

Pannoumi Stek & Grillost tärnad

Art.nr: 29738

GTIN: 07393720092275

Pannoumi är ett fräscht och lättarbetat alternativ till kött, fisk och fågel. Osten har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Färdigtärnad Pannoumi sparar tid i köket och passar utmärkt i grytor, som topping på sallad eller soppa, i pytten eller varför inte på pizza! Tillverkas...

Pannoumi Stek & Grillost Ostfärs

Pannoumi Stek & Grillost Ostfärs

SKÅNEMEJERIER

Pannoumi Stek & Grillost Ostfärs

Art.nr: 29739

GTIN: 07393720092282

Pannoumi är ett fräscht och lättarbetat alternativ till kött, fisk och fågel. Osten har en mild, lätt syrlig smak och en fast, spänstig konsistens. Pannoumi Ostfärs passar utmärkt som bas i bollar och biffar och som ingrediens i lasagne, såser eller andra färsrätter. Pannoumi tillverkas på vårt meje...

Om Skånemejerier Storhushåll AB

Vi är ett företag med hjärtat i det skånska jordbrukslandskapet, den närproducerade mjölken och vår sedan mer än 50 år välkända kvalitetsstämpel Skånemejerier. Vi är det ledande mejeriföretaget i södra Sverige och en pigg och hungrig utmanare på den nationella marknaden. Skånemejerier Storhushåll är specialiserade på det professionella kökets förutsättningar och behov och utvecklar kontinuerligt vårt sortiment i samarbete med skickliga kockar, kostchefer och inköpare. Vi erbjuder vi kunskap och inspiration skräddarsydd för olika typer av verksamheter och ett brett sortiment av både svenska och importerade produkter. Kärnan i vårt erbjudande är närproducerade mejerivaror med mjölk från bönder i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa och välmående i fokus. Varumärket Skånemejerier är en garanti för att mjölkråvaran är 100 % svensk. Med varumärken som svenska Allerum, franska Président och italienska Galbani är Skånemejerier Storhushåll den ledande leverantören av kvalitetsost på foodservice-marknaden. Med Bravo och Lindahls erbjuder vi marknadsledande sortiment inom juice- och kvargprodukter.

Kontakt

Skånemejerier Storhushåll AB

205 03 Malmö
Tel: 040-31 39 00