Scan blev bäst i test av Sveriges Offentliga Kockar 2024

Scans vegetariska Middagskorv och potatisgratäng fick bäst i test när produkterna testades i april 2024 av en Smakjury bestående av kockar i offentliga kök. Flera liknande produkter testades samtidigt och juryn fokuserade på utseende, smak, textur och funktion.

Scan Vegetarisk Middagskorv

Feedback: Bra konsistens, färgen är tilltalande, en bra produkt att använda i grytor.

Kommentar: Den vegetariska middagskorven uppskattades för sin konsistens som höll sig fin vid tillagning. Ett bra komplement till en klassisk falukorv i grytor. Färgen är tilltalande och smaken neutral.

Scan Potatisgratäng

Feedback:Vitlökssmaken är något distinkt, krämig konsistens och smörig arom, saknar lite sälta.

Kommentar: Potatisgratängen uppskattades för sin krämiga konsistens i såsen. Potatisen höll fin konsistens vid tillagning. Dock påpekade juryn att vitlökssmaken tog över.

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Scan

Potatisgratäng

Art.nr: 734132

GTIN: 07300204132006

Scans färdiglagade Potatisgratäng är ett perfekt komplement till vårt breda sortiment av kött och charkuterier. Gratängen är gjord av svensk potatis, grädde, mjölk och riven ost – en garanti för äkta svenska smaker och ett resultat av vår kärlek till god mat och det svenska landskapet.

Vego Middagskorv

Vego Middagskorv

Scan

Vego Middagskorv

Art.nr: 621956

GTIN: 07300201979000

Scan Vego Middagskorv är en ovo-vegetarisk korv gjord på en bas av svenska ägg och rapsolja. Korven är varsamt kryddad med bl.a. lök, ingefära, koriander, muskot och vitlök. Går utmärkt att steka i skivor, strimla eller tärna. Ett perfekt vegetariskt alternativ till traditionell falukorv.

Om Scan Sverige AB

Sedan mer än 100 år är Scan Sveriges kött- och charkuterimästare. Idag är vi ett ledande livsmedelsföretag där hantverket och omsorgen om hela vår värdekedja – från gård till gaffel – utgör kärnan i vår verksamhet. Vi har en bred produktportfölj med både kött- och växtbaserade livsmedel, välkända varumärken som Scan, Pärsons och Bullens och ett starkt fokus på hållbarhet och ansvarsfull produktion. Tillsammans med våra leverantörer, 6000 svenska gårdar, och våra 1700 medarbetare bidrar Scan Sverige till en framgångsrik svensk livsmedelsproduktion och ett livskraftigt och framtidssäkrat svenskt lantbruk.

Kontakt

Scan Sverige AB
Box 30233
104 25 Stockholm
Tel: 0771-510 510