KANADENSISK HUMMER

KANADENSISK HUMMER

Royal Greenlands kanadensiska hummer från det kalla, rena vattnet utanför Newfoundlands kust är en exklusiv delikatess både till utseende, storlek och smak. Den kokta hummerns vackra röda skal, de spektakulärt stora klorna och det utsökta vita köttet, som har en mild och lätt sötaktig smak, gör hummern till en stor smakupplevelse.

Längs Newfoundlands kust finns ett sunt och hållbart bestånd av stora fina humrar. Hos Royal Greenland fiskar vi enbart "hard shell" humrar, vars kött är fastare jämfört med köttet hos "soft shell" humrar. "Hard shell" humrar anses även ha det mest välsmakande köttet.

Humrarna kokas till perfektion, för att bevara köttets höga kvalitet, varpå de snabbt fryses in. Humrarna är därmed klara att serveras efter upptining.

Kokt, hel hummer är en lyxig rätt. Det vita och milda hummerköttet i klorna och svansen smakar utsökt tillsammans med lime och citron eller vitlök och örter som timjan och persilja. Kanadensisk hummer kan serveras varm eller kall och får alltid rätten eller buffén att se helt unik och enastående ut.

  • Vildfångad i det kalla havet längs Newfoundlands kust
  • Från ett sunt och hållbart bestånd
  • "Hard shell" humrar innehåller mycket kött och köttet är fast till skillnad från det vattnigare köttet hos "soft shell" humrar
  • Delikat vitt och sötare kött än humrar som lever i varmare vatten
  • Frisk och unik hummersmak – kort tid från havet till frysen
  • Lätt att förvara – varje hummer packas i ett eget nät
  • Glaserad i dricksvatten för att bevara en hög produktkvalitet
  • Packas varsamt för hand i kartonger
  • Klar för servering – är färdigkokt
Tips: Tina hummern i kylskåp. Dela hummern genom att sticka en kniv i korset mellan huvudet och kroppen. Börja med stjärten, vänd sedan hummern och dela till sist huvudet. Pensla en blandning av smält smör och vitlök på halvorna och grilla tills köttet är gyllene, ca 3 minuter.

Kontaktpersoner

Eva Öhrn

Account Manager
+46 702 383 334
Skicka e-post

Georgios Kiriakou

Key Account Manager
+46 705 751 620
Skicka e-post

Michael Andersson

Account Manager
+46 735 069 276
Skicka e-post

Camilla Kadziolka

Anbudsansvarig
+46 733 292921
Skicka e-post

Roger Hakansson

Sales Manager
+46 702 608 404
Skicka e-post

Om Royal Greenland Sweden AB

Royal Greenland är ett vertikalt integrerat företag med en mängd kompetenser, kulturer, kunnande och samlad erfarenhet till sitt förfogande. Royal Greenland erbjuder vildfångade fisk- och skaldjursprodukter från Nordatlanten och Norra ishavet till konsumenter runt om i världen.

Kontakt

Royal Greenland Sweden AB
Hyllie Stationstorg 31
215 32 Malmö
Tel: 040-23 78 80