Långsiktighet från råvara till färdiglagad maträtt

Långsiktighet från råvara till färdiglagad maträtt

Nu är Dafgårds hållbarhetsredovisning här för 2023.

Vi på Dafgårds lagar inte bara god mat, vi vill också att våra rätter ska vara långsiktiga – på alla sätt. Det innebär att vårt hållbarhetsarbete sträcker sig hela vägen från val av råvara till färdiglagad maträtt.

Maten som vi tillagar ska som sagt inte bara smaka gott, den ska också vara lagad med en inställning som riktar sig ända fram till 2050 och mer därtill. Vi har ett stort ansvar då vi lagar mat som når hela världen. Råvarorna som vi använder i vår matlagning ska vara framtagna där hänsyn har tagits till människa, miljö och djur, säger Sarah Ek, miljö- och hållbarhetsstrateg.

I generationer har Dafgårds bedrivit sin verksamhet i Källby, därför är det viktigt för oss att inkludera lokalsamhället där vi verkar. Genom stöd till olika föreningar, evenemang och projekt som Ung Företagsamhet i Skaraborg, Projekt One, visar vi vårt engagemang till samhället. Dessutom strävar vi efter att minska matsvinnet och arbetar för att all den mat som lagas i köket i Källby ska hamna på matbordet.

De produkter som inte blir helt som det är tänkt, men som ändå är godkända att sälja som livsmedel vill vi inte kassera, i stället säljer vi produkterna i vår fabriksbutik till ett reducerat pris, säger Sarah Ek.

Med alla medarbetare under ett och samma tak har vi goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas. Under året kommer vi fokusera vår kraft och energi på att laga god och prisvärd mat på ett sätt som är långsiktigt för framtiden.

Ta gärna del av vårt hållbarhetsarbete här!

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Dafgårds

Växel
0510-84500

Kontakt

Gunnar Dafgård AB

531 82 Källby
Tel: 0510-845 00