FULLMÅNEOST - OSTKONST I VÄRLDSKLASS

FULLMÅNEOST - OSTKONST I VÄRLDSKLASS

Thise Fullmåneost produceras 12 gånger om året – de dagar då det är fullmåne. Fullmåneostarna förvaras i Hjerm kalkgruva och under den 7-8 månaders långa underjordiska vistelsen utvecklar ostarna en yta som påminner om månens yta. Det finns kullar och dalar, veck och kratrar, som dock för ostarna inte beror på meteorskurar eller vulkanisk aktivitet, men å andra sidan täcks ytan under lagring av snövitt månstoft (vitmögel).

Fullmåneost Gruvlagrad

Osten hade världspremiär på International Food Contest 2019 där den också vann det prestigefyllda Gourmet Award priset. En enhällig domarpanel motiverade priset med omdömet; ”Ostkonst i världsklass och alldeles unik. Rikets vackraste, vildaste, lockande och mest dramatiska mögelskorpa. En doft av grotta och färsk svamp från skogen, en nötig smörig fin smak – en säker “vinnare”.

Osten är fyllig och smakrik med en underbar krämighet.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Bosse Esbjörnsson

VD
+46 708 10 30 10
Skicka e-post
Kontaktperson

Greycy Hansen

Marknadschef
+ 46 40 680 34 83
Skicka e-post
Kontaktperson

Andreas Wiik

Försäljningsansvarig
0761353186
Skicka e-post

Om B&P Handelskompagni AB

B&P Handelskompagni är ett privatägt livsmedelsföretag som grundades 1997. Redan från start fanns en vision att i god samarbetsanda med de bästa tillverkarna inom sin nisch, producera och saluföra ekologiska och tillsatsfria livsmedel till den svenska marknaden. Trots skepsis från omgivningen om ekologins ” vara eller inte vara ” fanns det aldrig några tveksamheter att driva affärsidén vidare. Tiden den går. Idag är det mer än tjugofem år senare och vår vardag ser helt annorlunda ut. Människor är medvetna om vad de stoppar i sig och ekologi har inte längre ett nostalgiskt skimmer över sig. Numera är det en självklarhet att det ska finnas ekologiska och tillsatsfria livsmedel att tillgå. B&P Handelskompagni är glada över att ha varit med och bidragit till att marknaden ser ut så idag och att vi med stor samlad kunskap och erfarenhet är en bättre partner att förse den svenska marknaden med goda livsmedel.

Kontakt

B&P Handelskompagni AB
Vitsandsvägen 76
685 34 Torsby