Nya lätta bärkorgar för teplockarna

På Tekompaniet vill vi bidra till att teplockare och anställda har bra arbets- och levnadsvillkor. Vi stödjer olika projekt som syftar till att lyfta människor till ett bättre liv.

2-3 gånger om året besöker vi våra leverantörer och deras plantager och fabriker. Vi genomför regelbundna intervjuer med teplockare och fabriksarbetare för att säkerställa att alla arbetar under rättvisa förhållanden.

Nu har vi köpt 350 lättviktskorgar till teplockarna på plantagen i Blue Mountains i Indien. Vi har bytt ut tunga och otympliga bambukorgar som bärs med huvudrem till lätta ryggsäckskorgar, gjorda av nät, med hög 'krage' för att enkelt kasta tebladen över axeln.

Traditionella bambukorgar väger ca 4 kg och de nya lättviktskorgarna väger endast 4 hg vilket ger en 90% viktminskning.

På plantagen plockas teet för hand för att säkerställa att det bara är de fina toppskotten som skördas. En teplockare plockar 30–35 kilo per dag vilket ger 7–9 kilo färdigt te. Det krävs hela 22 000 teblad för att producera ett kilo färdigt te. Bästa tid för skörd anses vara en klar dag då daggen försvunnit och bladen utsatts för sol åtminstone en timme. Det tar cirka ett dygn från det att tebladen plockas tills de är processade och förpackade, färdiga att bryggas och avnjutas. Det är en helt naturlig process utan inslag av kemikalier.

För varje kopp Life by Follis du serverar eller dricker, gör du direkt skillnad för andra! Varumärket är självklart även certifierat EU-ekologiskt och Fairtrade.

Sparkling Strawberry, Eko, Fairtrad

Life BY FOLLIS

Sparkling Strawberry, Eko, Fairtrad

Art.nr: 8520

GTIN: 07350054815208

Ekologiskt svart single estate te med bitar av jordgubb. Fairtrade.

Grönt te, neutralt, Eko, Fairtrade

Life BY FOLLIS

Grönt te, neutralt, Eko, Fairtrade

Art.nr: 8575

GTIN: 07350054815758

Ekologiskt grönt neutralt single estate te. Klassiskt och gott. Bör drickas utan mjölk för att komma till sin rätt. Fairtrade.

Rooibos Chai, Eko, Fairtrade

Life BY FOLLIS

Rooibos Chai, Eko, Fairtrade

Art.nr: 8543

GTIN: 07350054815437

Ekologisk rooibos med klassiska chaikryddor som kanel, ingefära, kardemumma, nejlika och svartpeppar. Rooibos, även kallat rött te, är en sydafrikansk buske som är rik på mineraler och antioxidanter. Fairtrade.

Om Tekompaniet Swedetraders AB

VI ÄLSKAR TE! ...och det är svårt att gå tillbaka till vanligt te, när du har provat våra. Tekompaniet är familjeägt och jobbar enbart med te sedan över 23 år. Det gör vårt team unikt och väldigt kunniga i ett kaffeland som Sverige. Vi vill ge dig det bästa och godaste teet - både för smaklökar och samvete. Hållbart te av premiumkvalitet i påse och lösvikt är en självklarhet för oss och att det alltid är etiskt producerat. Vår affärsidé är att med exceptionell kunskap och unikt engagemang erbjuda innovativa premiumprodukter som är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara. Det har vi gjort nu sedan år 2000. Våra värdeord är Kunskap, Engagemang och Ärlighet. Välkommen till en värld av premium-te!

Kontakt

Tekompaniet Swedetraders AB