Färska nyheter från Höga Kusten!

Goda nyheter från Sysco Essentials

Nu välkomnar Menigo fyra nygräddade nyheter – hällakaka, tekaka, brytbröd och hamburgerbröd. Alla fribakade i natursköna Höga kusten, med deg av svenska råvaror, gräddade på grön el. Produktionen är mjölk- sesam- och nötfri vilket gör bröden lämpliga för bland annat skolor där det finns krav på allergenfria produkter. Bröden fribakas, vilket ställer högre krav på baktekniken och bagarna. Ett fribakat bröd får en mer hembakad känsla och vissa sorter kan därför skilja sig lite i form beroende på hur degen uppträder. 

Rasmus Viksten, kategoriansvarig för bröd och bakat på Menigo säger: ”Det är ett medvetet val att välja lokalt producerade bröd. Bröd är inte den produktkategori som har den största miljöpåverkan i produktionsledet så där blir transporterna en stor faktor att arbeta med för att få ner produkternas påverkan på miljön.”  

Det finns många anledningar att välja svenskproducerad mat, till exempel korta leveranskedjor, ökad transparens och spårbarhet, ansvarsfull användning av bekämpningsmedel och god djuromsorg. Därför produceras många av Menigos egna varor i Sverige.

Sysco Essentials är ett av Menigos egna varumärken. Det är noga utvalda produkter till ett riktigt bra pris. Bra basprodukter och alltid ett smart val för köket. Här hittar du krossade tomater, bröd, müsli, ärter och mycket, mycket mer.

Hällakaka

Sysco Essentials

Hällakaka

Art.nr: 411590

GTIN: 07301002413618

Ett luftigt och mjukt bröd bakat i Sverige på vetemjöl och surdeg av råg. Hällakakor är omtyckta till frukost och mellanmål samt till lättare fikasmörgåsar.

Tekaka

Sysco Essentials

Tekaka

Art.nr: 411587

GTIN: 07301002413588

En saftig och mjuk tekaka bakad på svenskt vetemjöl. Tekakor är ett omtyckt bröd till frukost och mellanmål samt till klassiska lunchmackor med räkor eller köttbullar. Brödet är mjölkfritt.

Brytbröd ljus

Sysco Essentials

Brytbröd ljus

Art.nr: 411592

GTIN: 07301002413632

Brytbröd behåller saftigheten bra eftersom bröden jäser ihop med varandra. Ett mjölkfritt bröd bakat i Sverige på vetemjöl och rågkli. Till frukost och mellanmål samt till lättare lunchsmörgåsar.

Hamburgerbröd Fiberrikt

Sysco Essentials

Hamburgerbröd Fiberrikt

Art.nr: 411588

GTIN: 07301002413595

Ett gott och luftigt hamburgerbröd bakat i Sverige på vetemjöl och fullkornsmjöl av vete. Till hamburgare med klassiska tillbehör. Brödet innehåller inga animalier.

Om Menigo Foodservice AB

Menigo levererar mat, utrustning och dryck till dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök - vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern. Menigo ägs av världens ledande foodserviceaktör, Sysco, vilket ger oss tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice.

Kontakt

Menigo Foodservice AB