Äkta, lätt och vegan – majonnäs i många varianter

Goda nyheter från Sysco Classic! Vem älskar inte en god majonnäs? Den krämigt feta till skaldjursrätterna. Den lite lättare med viss syrlighet till salladsdressingen. Och den helt vanliga till fiskgratängen som ska mätta hundratals. Varje sort har sin specialitet. Nu lanserar vi en serie majonnäser med olika användningsområden och fetthalter från vårt eget varumärke Sysco Classic.

En tumregel när det kommer till majonnäs är att ju högre fetthalt desto hårdare majonnäs och desto mer vätska kan den binda. Ska du göra en skagenröra så vill du ha en fastare majonnäs, och då ska du välja en med högre fetthalt. En majonnäs med riktigt hög fetthalt tål exempelvis rumstemperatur bättre utan att flyta ut, vilket är bra att tänka på om den ska spritsas på en räksmörgås.

Vegansk majonnäs blir alltmer populär, och i vår använder vi potatisstärkelse i stället för ägg, i övrigt tillverkas den precis som en vanlig majonnäs. Vår lättmajonnäs är också vegansk, men där används ett naturligt förtjockningsmedel, guarkärnmjöl som framställs ur guarväxtens frön. Växten hör till familjen ärt- och baljväxter. Förr var det vanligt med mjölk i lättmajonnäs, men det har helt tagits bort, vilket innebär att både mjölkallergiker och äggallergiker kan äta vår lättmajonnäs. Därför är den också extra populär inom det offentliga köket.

Våra majonnäser levereras i praktiska plasthinkar i storlekar som passar foodservice-marknaden.

Sysco Classic är ett av Menigos egna varumärken. Det är trygga och prisvärda produkter med hög kvalitet. Ett brett sortiment med allt från skafferiets stapelvaror till fina frys- och färskvaror – alla klassiker ett bra kök behöver.

Majonnäs äkta 79 % KRAV

Sysco Classic

Majonnäs äkta 79 % KRAV

Art.nr: 213728

GTIN: 07301002409918

Äkta majonnäs på KRAV-certifierade råvaror och ägg från frigående höns. Majonnäsen har en fetthalt på 79% och passar bra till kalla såser och röror eller på räksmörgåsen.

Majonnäs äkta 78%

Sysco Classic

Majonnäs äkta 78%

Art.nr: 900686

GTIN: 07301002405996

Klassisk majonnäs med krämig konsistens och fyllig smak, tillverkad på svensk rapsolja. Till kalla röror och dressingar eller på räksmörgåsen. Majonnäsen har en fetthalt på 78%

Majonnäs äkta 78%

Sysco Classic

Majonnäs äkta 78%

Art.nr: 900685

GTIN: 07301002405989

Klassisk majonnäs med fin fyllig smak gjord på svensk förstklassig rapsolja för god och krämig konsistens.

Majonnäs lätt vegan 35%

Sysco Classic

Majonnäs lätt vegan 35%

Art.nr: 900688

GTIN: 07301002406016

Vegansk lättmajonnäs med fyllig smak och krämig konsistens, tillverkad på svensk rapsolja. Till kalla röror och dressingar eller på räksmörgåsen. Majonnäsen har en fetthalt på 35%.

Majonnäs vegansk 60%

Sysco Classic

Majonnäs vegansk 60%

Art.nr: 125950

GTIN: 07301002413724

En krämig majonnäs med fyllig smak - som en ”vanlig majonnäs”, men gjord utan ägg. Till kalla röror och dressingar eller på räksmörgåsen. Majonnäsen har en fetthalt på 60%.

Om Menigo Foodservice AB

Menigo levererar mat, utrustning och dryck till dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök - vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern. Menigo ägs av världens ledande foodserviceaktör, Sysco, vilket ger oss tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice.

Kontakt

Menigo Foodservice AB