Chef´s Cut - matgladare genvägar till mer grönt!

Chef´s Cut - matgladare genvägar till mer grönt!

Efter tio år i restaurang- och storköksbranschen tar Chef’s Cut klivet in i detaljhandeln. Nu blir det enklare även för hemmakocken att laga godare och grönare måltider. I lanseringen ingår en serie matglada produkter med högkvalitativa råvaror och förpackningar som är proppade med tips.

Med populära småblad, färdigskurna salladsblandningar och rotfrukts- och kålmixar sätter Chef’s Cut ny standard i salladshyllan. Vi tar med oss vårt fokus från restaurangsidan – kvalitet och matglädje – och erbjuder goda och smarta lösningar för alla hem, alla dagar i veckan. Produkterna passar till både varm och kall mat och allt är färdigskuret och sköljt. Förpackningarna är dessutom laddade med tips och inspiration.

– De allra flesta vill äta mer grönsaker, men samtidigt tycker många att det är svårt att få till det. Därför är vi generösa med enkla och goda tips på hur produkterna ska tillagas, vad de smaka och vad som passar bra att servera till. Allt för att göra det enkelt att laga godare mat varje dag, säger Thomas Eriksson, affärsområdeschef på Total Produce Nordic och ansvarig för Chef’s Cut.

Triss i lanseringar

Lanseringen började i oktober och innehåller tre produktgrupper: fräscha småblad, skurna matiga salladsblandningar och krispiga rotfrukts- och kålmixar (se hela sortimentet bifogat och här). Merparten av grödorna odlas på svenska gårdar så länge säsongen tillåter det. Nu i november kommer även butiksmaterial som säljstöd och för att hjälpa konsumenterna att hitta rätt i hyllan.

Även teamet kryddas

I samband med butikssatsningen kryddas också teamet med en erfaren och driven medarbetare. Efter 20 år på Spisa går Jerry Orrebacken över till Chef’s Cut och blir ansvarig för nyckelkunderna.

– Detta var ett uppdrag jag inte kunde motstå; att få jobba med högkvalitativa färskvaror och få folk att förstå att ”snabbmat” kan vara både god och hälsosam. Det är också roligt med närheten till odlarna och jag imponeras verkligen av Steglinge Gård och Vidinge Grönt, inte minst för hur de arbetar med hållbarhet. Sist men inte minst ser jag fram emot att jobba nära våra kunder och lyhört och snabbt navigera utifrån deras behov. 

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Thomas Eriksson

Head of Foodservice
0761150774
Skicka e-post

Om Everfresh AB

Everfresh är ett av Sveriges ledande frukt -och gröntföretag. Everfresh är ett bolag inom Total Produce Nordic som ingår i den irländska koncernen Total Produce Plc. Vi på Everfresh vill göra naturlig, välsmakande och hållbart producerad mat tillgänglig för alla. Tillsammans med våra partners vill vi utveckla konsumtionen av frukt och grönsaker genom att sprida kunskap och inspiration om våra naturliga råvaror. Vi är övertygade om att allt vi gör måste börja med konsumenternas behov och önskan att äta mer grönsaker och frukt. Vårt intresse är att öka konsumtionen av frukt och grönsaker – hos alla. Vi har naturligtvis som företag ett egenintresse i detta. Men som en tankeledande och ansvarsfull aktör ser vi det också som att vi har ett bredare samhällsansvar i att bidra till ett friskare och mer hållbart liv för människan och planeten – för just det blir konsekvenserna av bättre matvanor. Som ett led i detta har Total Produce Nordic startat initiativet Kostministeriet, som vill bidra till en stärkt folkhälsa genom ökad konsumtion av grönsaker och frukt. Gärna i samarbete med andra som vill samma sak. Vi tror att det som är bra för våra kunder är bra för oss. Vi försöker hitta enkla lösningar i alla sammanhang som spar kostnader på alla nivåer. Vi låter vår effektivitet komma våra kunder tillgodo, vilket ökar deras konkurrenskraft samtidigt som det driver utvecklingen framåt. Vi ser också som vår uppgift att skapa lösningar är värdefulla i vardagen för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. På den nordiska marknaden är Total Produce Nordic marknadsledare inom segmentet färska frukter och grönsaker. Bolagets primära uppgift är att stärka landsbolagen genom att driva egna verksamheter nära odling i stora producentländer som Spanien, Italien och Frankrike. Genom samarbeten med Vidinge Grönt och Steglingegården har vi också egen produktionskapacitet för bland annat salladspåsar, färdigskuren frukt, färdiga måltidssallader och packade rotfrukter. Everfresh har sin huvudsakliga verksamhet i Långeberga utanför Helsingborg, som är centrum för det allra mesta av de grönsaker och frukter som äts i Sverige.

Kontakt

Everfresh AB
Långebergavägen 190
256 69 Helsingborg

http://www.everfresh.se
info@everfresh.se